2016 m. lapkričio 17 d., ketvirtadienis

Darbas - sveikata.

Mano blog‘o pildymo intervalai baigus kolegiją nepagerėjo, bet tam turiu svarių priežasčių. Stalo žaidimų ir miniatiūrų hobyje viskas susideda ne tik iš žaidimų, bet pasirodo kartais reikia ir padirbėti. Kadangi kokius keturis mėnesius nieko nerašiau į šį savo kampelį (nors labai dažnai galvodavau, jog reikia, bet neprisiversdavau), jaučiu pareigą parašyti „pirk du – gauk tris“ lygio įrašą. Kadangi šiandien važiuoju traukiniu į Jonavą, kaip tik atsirado laisva valandėlė tai padaryti.

 
Vasaros pabaigos naktimis...

Kadangi įrašų grandinė nutrūko man bandant naująją Venetrakso versiją ir palikau pasaką neužbaigtą, drakonus medžiojančio ličiaus kronikas apibudinsiu ganėtinai greitai.

4-1.

Tokį rezultatą turėjau po penkių bandomųjų kovų su Venetraksu. Kriksų Karmagis pasižymi agresyvia žaidimo lauko kontrole ir man ši taktika kutena jautriausias širdies kerteles.

Venetraksas spardo Kadorui subinę.
Kadoras spardo Venetrakso subinę.

Venetraksas stebi, kaip Signaro subinė yra spardoma.

O dabar, keliaukime prie to, dėl ko aš vis atidėliojau blog‘o pildymą.

Rugsėjis

Rugsėjis prasidėjo ganėtinai lėtai, bet po truputį įgavo pagreitį ir mėnesio gale dūzgiau kaip bitutė. Trečiadienio vakaris toliau tesiau Warmachine ir Hordes demo partijas, taip parodydamas žaidimą vis naujiems žmonėms. Bet blog‘o pavadinimas juk „Karo Mašina ir kitkas“. Kur tas kitkas? Ačiū, Danieliau, už nuostabų klausimą.

Trečiadieniais pasirodo nauji veidai...
...ir seni veidai išduodantys savo žaidimų sistemas.

Be WM/H trečiadienių dar dirbau prie naujos (jau dabar reguliarios) Rikio pramogos – žaidimų atidarymo video. Gal ir atrodo nėra daug darbo sulipdyti vaizdo medžiagą, kur du bičiukai tiesiog atidaro ir parodo žaidimo turinį. Bet jei taip yra, reiškias montažo darbas buvo atliktas gerai ir problematiškos dalys buvo sutvarkytos. Tokie buvo Manto montuoti video. Maniškiai tiesiog buvo pilni vizualinio šlamšto.



Taip pat šį mėnesį vyko Lituanicon konventas, kuriame taip pat dalyvavo Rikis. Jame, kaip būtų tikriausiai neįprasta, pristatinėjau ne Warmachine, bet Adventure Time Card Wars. Šiuo kortų žaidimu susižavėjau jau per praeitas Kalėdas, bet niekaip neprisiverčiau (arba, jei nemeluojant, neturėjau laiko besikankindamas su bakalauriniu) ką nors suorganizuoti. Galima sakyti Lituanicon‘e buvo Card Wars premjera.

Norėjosi turėti klonų.
Kai vietoje prisimeni, kad neturi jokių grafinių elementų.

Planas buvo paprastas – išmokyti žmones žaisti Card Wars ir iškart juos panerti į naujokų turnyrą. Taip, viskas vyko vienos dienos bėgyje. Per pirmas konvento valandas susidomėję žmonės buvo pamokomi kaip žaisti su startinėmis kaladėmis, o tie kurie norėjo – registravosi turnyre. Žinoma, čia padariau didelę klaidą ir susikūrė situacijos, kurių metu turėjau kažkaip sugebėti kuruoti keturis stalus vienu metu. Turnyrui prasidėjus viskas tapo šiek tiek lengviau, nes žaidėjai jau buvo susipažinę su žaidimu ir savarankiškai aiškinosi santykius.

Mega finalas!

Lituanicon‘e pasirodėme gerai, ypač su Card Wars, bet tai dar nebuvo pabaiga. Jei atvirai pasakius, čia buvo Card Wars bumo gimimas. Nusiplovęs rankas nuo sėkmingai priimto naujagimio kibau ruošis jo brendimui. Rikio gimtadienis buvo labai arti, tad reikėjo sugalvoti būdą plėsti ATCW bendruomenę (arba, ją išvis suburti į vieną vietą). Taip gimė Adventurers Academy projektas. Žinoma jo nespėjau paruošti patogiu laiku (dėl tam tikrų priežasčių apie kurias pakalbėsiu netrukus), tad viską teko daryti savaitę prieš gimtadienį, jau šokant į Spalio mėnesį.

Spalis

Rikio gimtadienis. Nereali šventė. Kodėl nereali? Nes Rikio komanda nusikalė save besiruošdami jam. Aš  taip pat buvau vienas iš tų nusikalinėtojų. Nenorėjau pristatyti Adventurers Academy dar vienu, neįdomiu Facebook‘o įrašu. Reikėjo kažko geresnio, kažko...didesnio.

Planas toks – paruošti lygos sistemą kuri skatintų žaidėjus žaisti kuo daugiau tarpusavyje, pateikti tai video formatu ir atskleisti tą video formatą viešai, ne internetinėje paskyroje. Turiu tam penkias dienas.

Ready.

Set.

GO!

Pirmadienį sumaketavau akademijos narių korteles bei valiutą, kurią jie rinks žaisdami vieni su kitais. Vėliau ta valiuta bus keičiama į prizus. Visai paprastas konceptas. Bet nuovargis po Lituanicon‘o, Tyrėjų Naktų (ir ten buvome) bei to vieno dalyko kurio dar nenoriu minėti pagaliau pradėjo jaustis.

Antradienį atsispausdinau visus reikalingus dalykus ir juos reikiamai apdirbau. Nuo šios akimirkos visi prisiminimai pradeda lietis, nes nepamenu, kuria diena pradėjau naktinėti prie video kūrimo. Panašu, jog antradienio naktį dykaduoniavau (miegojau).
Akademijos dalyvio kortelė.

Trečiadienį pradėjau lipdyti video. Užsidegęs dirbau iki kokių 5ių valandų ryto. Kaip rasistiški ir antisimetiški pepės pasakytų „feels good, man“.

Ketvirtadienį, deja negalėjau iškart dirbti prie savo projekto, teko pasisukioti klube, pabendrauti su žmonėmis, parodyti Card Wars (virusas pradėjo plisti dar neiššovus pagrindinių ginklų). Naktį pabaigiau video, dar greitai sulipdžiau Rikio šešių metų jubiliejaus intro ir nekantraudamas laukiau penktadienio (reiškias miegojau mažai).



Penktadienį priėmiau Warmachine užsakymą, paskelbiau Wargames.lt forume šiek tiek naujienų apie WM/H benruomenę Lietuvoje ir kibau dirbti prie Card Wars prezentacijos. Tiesiai šviesiai pasakysiu – prezentacija buvo tiesiog priedanga norint parodyti Adventurers Academy paskelbimą gyvai, prie publikos. Darbas ėjosi lėtai, bet laikrodžio rodyklei artėjant prie vidurnakčio prasiblaiviau ir pabaigiau darbą ir paruošiau keletą dalykų kuriuos planavau skelbti Facebook‘e. Prieš pirmą nakties buvau jau pažiūrėjęs kaip viskas atrodo per projektorių ir pilnai pasiruošęs gimtadieniui pėdinau namo.

Šitas skrido i Facebook'ą.

Gimtadienio metu visą dieną buvo milžiniškas šurmulys. Visa Rikio komanda sukosi kaip šviežiai patepti krumpliaračiai kurie sudarė efektyvią geek‘ų mašiną. Atėjus laikui man pristatinėti Card Wars, susirinko padorus skaičius žmonių, kuriems gal ir nebuvo super įdomi mano paskaita, bet pabaigoje parodytas Adventurers Academy paskelbimo video buvo priimtas gerai. Per pačia pirmą dieną į akademiją užsiregistravo 5 žaidėjai. Viskas ėjosi šauniai, teliko pakuruoti žaidėjus dvi savaites ir užbaigti viską turnyru. Lengva...

Kai ką buvau paminėjęs. Kai ką, kas man pakišo koją tvarkantis su Card Wars. Kai ką, kas iš tikrųjų turėjo didesnę svarbą nei akademija. Tas kai kas, buvo GameOn.

Jau Rugsėjį mes žinojome, jog Rikis keliaus į GameOn ir paralelėje su Rikio gimtadieniu planavome ir tai, ką veiksime žaidėjų konvente. Mano dalis darbo buvo nudažyti dar vieną demo armiją ir pristatinėti Warmachine ant savo griozdiško stalo, naudojant pilnai nudažytus kriksų ir piktų elfų modelius. Tą turėjau daryti paralelėje su Advenurers Academy, bet nudažyti tereikėjo 10 modelių.

Dienai prieš Tyrėjų Naktis sužinojau, jog mes privalėsime (PRIVALĖSIME) pristatinėti Warhammer Age of Sigmar GameOn metu. Aš kaip tik įsigijau startinę karo plaktuko dėžę, ne tik dėl gražių modelių ir gal pusė velnio žaidimo, bet ir dėl galimybės padaryti išpakavimo video. Ateinantys 2 savaitgaliai buvo užimti kitų filmavimų, dėl to AoS būtų turėjęs laukti. Dabar visa tai skrido lauk. Unboxing‘ą turėjau padaryti kitą dieną. Viską nudažyti – iki Spalio pabaigos. Iš 10 modelių pasidarė 57. Spalis nusimatė brūtalus...

Kitos dienos ryte atsirakinau Rikį ir pasiruošiau filmavimo įrangą. Turėjo tik vieną šansą atidaryti starterį ir tai turėjau padaryti vienas. Po pusvalandžio filmavimo ir dar kelių valandėlių montažo, gimė ši velniava. Nors šis unboxing‘as buvo sukurtas dar pačioje Spalio pradžioje, nusprendėme atidėti video paleidimą į plačias interneto jūras iki paskutinės mėnesio savaitės, tiesiai prieš GameOn.


Likęs Spalis buvo ganėtinai aiškus, bet tikrai ne lengvas. Nebuvo nei vienos dienos (neskaitant turnyrų, kuriuos vedžiau) kurios metu nebūčiau dažęs miniatiūrų. Tikrai neperdėčiau, jei sakyčiau jog per šį mėnesį nudažiau daugiau miniatiūrų nei per paskutinius tris metus.

Lengvoji dalis - Warmachine porcijos dažymas.
(kaip galima pastebėti, egiptietiška tematika taip pat skrido lauk)
Nebe lengvoji dalis - Age of Sigmar porcija.
Super seksualizuotos miniatiūros.

Mes tai darome.
Chebra nerimsta prieš GameOn.

Turiu būtinai pasakyti ačiū Martynui ir Lukui, kurie man šiek tiek pagelbėjo su dažymo darbais ir viską sugebėjau užbaigti likus dviems dienoms iki GameOn. Ketvirtadienį turėjau ilsėtis. Tačiau su tokiu pagreičiu man buvo nebeįmanoma sustoti, todėl prisigalvojau dar keletą darbų kuriuos atlikau prieš paskutinius pasiruošimus.

Super svarbūs dalykai be kurių nebūtume išgyvenę kuriuos privalėjau padaryti per savo "laisvadienį" (sarcasm).

Penktadienio naktį aš ir Rikio komanda nuvežėme savo šmutkes į Litexpo parodų rūmus. Vieta kuri buvo paruošta geek‘ų šventei buvo tikrai įspūdinga. Niekada dar nebuvau matęs taip atrodančių konvento patalpų Lietuvoje. Atrodė lyg būčiau atėjęs į kokį nors konventą kuris vyksta užsienyje.
Pasistatėm stalus ir pradėjome mąstyti, kaip gi seksis šį savaitgalį. Right Arm Labs patobulintas mano stalas atrodė šauniai kartu prie kitų žaidimų stalų, ant kurių buvo patiesti dailūs Deep Cut Studios žaidimų stalo uždangalai. Kad ir kaip gerai viskas atrodė ir spekuliavome visai neblogą savaitgalį, tam, kas artėjo, Rikis nebuvo pilnai pasiruošęs.

Tyla prieš audrą.

Miegojau, kaip visada, mažai. Pirmas dalykas kurį susikroviau sau į skrandį buvo skardinė Monster‘io ir atrodė, jog veiksmui esu pasiruošęs. Nebuvau. Klydau. Žmonių buvo daug daugiau nei tikėjomės. Šeimos Zonos pavadinimas pasirodo neatbaidė žmonių taip stipriai kaip spekuliavau. Net demo žaidimų buvo daug daugiau nei galėjau tikėtis. Pasirodo žmonėms nebuvo gaila prastovėti prie stalų su žaisliniais kareivėliais pusvalandį, valandą ar net dvi.

Šypsenos apgaulingai slepia mūsų baimę.
Grobuoniai užuodžia baimę ir apspinta auką. 

Šiems demo žaidimams sukūriau specialius kuponus, kuriuos visi vedantys demo Rikio komandos nariai duodavo pažaidusiems ir pridavę juos Rikio parduotuvėje, žaidėjai galėjo įsigyti šių žaidimų pradedančiųjų produktus su didele nuolaida. Atspausdinau 20 kuponų ir galvojau, jog tiek užteks abiem dienoms. Vėl klydau – kuponai pasibaigė po pirmosios. Visas renginys kiekvieną akimirką pralenkdavo mano lūkesčius. Grįžęs namo labai greitai atsijungiau.

Atsikėliau vidurį naktų ir negalėjau užmigti. Gal ir gerai, turėjau daugiau laiko prasibudinti, pavalgyti ir apskritai pasiruošti antrai dienai. Bet ką veikti likusias tris valandas iki durų atidarymo? Žinoma, kad eiti į visą parą dirbančią spaustuvę ir atsispausdinti dar tuntą kuponų, kurių mums pritrūko. Šį kartą tos pačios klaidos nepadariau ir prisispausdinau dvigubai daugiau vienetų.

Antroji diena buvo juodas darbas – demo po demo. Šeštadienį dar gavau pagalbos iš Batmos ir Gamblerio, kurie pažaidė vieną demo žaidimą už mane. Tokios prabangos Sekmadienį negavau. Bet, yra kaip yra ir savo dalį atlikau. Po 8 valandų arimo GameOn pasibaigė, o su ta gaida Rikio komanda susitvarkė ir keliavo namo. Dar vienas vakaras, kai atsijungiau žaibišku greičiu.

Mano vaikai pasirodė taip pat gerai.
Atrodė, lyg su jais žmonėms patiko žaisti.

Bet, po GameOn darbai nesibaigė. Vos po kelių dienų vienas iš GameOn žaidusių žmonių vėl norėjo sulošti Warmachine, tuo tarpu visą savaitę vis pasirodydavo jaunimas norintis vėl pažaisti Warhammer‘ius (ir 40K ir AoS). Ir žinoma Rikio TV neturėjo nutraukti transliacijos, tad reikėjo sumontuoti dar vieną video. Tam paskyriau vieną iš naktų, nes kaip jau galėjome suprasti, aš tapau pelėda. Savaitgalį pradėjau kuruodamas Blizzcon transliaciją Rikyje ir leisdamas stalo žaidimų entuziastams pabaigti visus žaidimus ir pasėdėti klube šiek tiek ilgiau (tik gal iki trijų ar keturių nakties).

Šios savaitės buvo ramesnės. Dėl to, aš pajaučiau kažkokį trūkumą viduje. Tas trūkumas buvo greitai užpildytas vienu dalyku – dažymu. Panašu, jog nudažius 57 miniatiūras per mėnesį, kažkodėl galima norėti dar dažyti. Čia tikriausiai stokholmo sindromo ženklai. Kaip ir daugelyje kitų dalykų gyvenime, galima ir čia įžvelgti kažką pozityvaus. Pagaliau pradėjo judėti mano piktų elfų armijos dažymas ir jeigu mano dažymo greičiai nesumažės, turėčiau spėti nusidažyti iki 75 taškų armiją ir su ja eiti į artėjantį Steamroller turnyrą. Žinant kaip gyvenimas mėgsta šaipytis iš mūsų mirtingųjų, tikriausiai susirinks lyginis skaičius žaidėjų ir man, kaip atsarginiui, nereikės statytis šviežiai nudažytos armijos ant stalo.

Atpildo Banšė.
Nes laikas plėsti starterio armijas.
Lyg man trūktų ką dažyti iš WM/H...

Gruodžio 10ą dieną Rikyje vyks GeeXmas. Kalėdos nerd‘ams, kurie myli stalo žaidimus. Tai reiškia, mano darbai tikrai dar nesibaigė ir galių padėkoti ilgoms kelionėms traukiniu, kad radau laiko ir motyvacijos pagaliau parašyti ką nors į šį blog‘ą. Tikriausiai pirmas kartas kai rašau ir ne tik apie WM/H, taigi ganėtinai neįprastas įrašas.


Jei kada vėl rasiu papildomą valandėlę ar dvi laisvo laiko, parašysiu vėl. Manau ankčiausiai tai bus tik po naujųjų metų. Iki tol.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą