2017 m. spalio 19 d., ketvirtadienis

Karo Mokykla: Impressment 2017

Prisirpau prisėsti ir parašyti apie dabartinę WM/H būseną mūsų bendruomenėje. ADR Lyga užsitempė į pavakares, bet tai ne problema - svarbiausia, kad visiems būtų smagu ur visi spėtų sužaisti savo mūšius. Kol vyko lyga, praūžė ir trečiasis, mano mėgstamiausias, projektas Impressment. Šiais metais jis buvo gausiausias ir labiausiai vykęs (kaip ir turėtų būti trečią kartą kartojant tą patį).


Įprastai Impressment struktūra būdavo tokia:
  • Dalyviai užsiregistruoja į renginį
  • Dalyviai pasirenka frakcijas iš parduotuvėje esančių starterių su kuriomis nori žaisti
  • Dalyviai kaunasi tarpusavyje su paskolintomis starterinėmis komandomis
  • Mėnesio gale dalyviai kaunasi šveicariško tipo turnyre ir laimi nuolaidas WM/H starteriams
Šiais metais, truputuką nusižiūrėjęs nuo kito projekto prie kurio teko prikišti savo nagus, nusprendžiau pakeisti šią struktūrą ir užasiregistravusiems dalyviams duoti starterius su kuriais jie žaist šviežius, nuo Rikio lentynos. Mėnesio gale laukiantis turnyras iš šveicariškos sistemos transformavosi į lentęlių turnyrą su iškritimais, o pirmą vietą prigriebęs dalyvis laimėtų savo pasirinktą starterį ir jam nereikėtų daugiau mokėti nė cento už jį.



Šis, naujas, modelis pasirodė visai efektingas. Dalyviai kuriuos labiau domino hobio aspektas (klijavimas, dažymas) gavo paragauti ne tik to, bet ir žaidimo, o tuo tarpu tie, kurie buvo susidomėję labiau žaidimo aspektais pamankštino savo kūrybinias gysleles su teptukais ir dažais.


Taip pat buvo sukurta Facebook grupė, kurioje beveik kas dieną aš parašydavau po sveiką patarimą savo mokiniams, o jie galėjo tartis tarpusavyje ir susirinkti Rikyje padažyti arba pažaisti. Dalyviai buvo aktyvūs, nors ir kai kuriems susirinkti ir pažaisti/padažyti trugdė darbai ar kiti gyvenimiški dalykai. Baksnoti žmonių labai daug nereikėjo.


Taip savaitės bėgo ir netikėtai visus dalyvius (mane taip pat) užklupo turnyras. Šis paskutinis žingsnis buvo tikras iššūkis ne tik žaidėjams bet ir man. Nors, prisipažinsiu, tikrai turėjau favoritų, bet turėjau likti nešališkas. Taip pat buvo sunku matyti kaip kiekvienas iš dalyvių krito iš turnyro iki kol stovėti teliko vienas. Kai kurie žaidėjai suprato, jog mėnesio eigoje treniravosi per mažai, kiti padarė didelę pažangą pačio turnyro metu. Turiu padėkoti Lukui, kuris užpildė BYE poziciją turnyre ir visi dalyviai sulošė bent 2 mūšius. Smagiausia buvo matyti, jog paskutinią dieną, net tie kurie iškrito iš turnyro vis tiek sulošdavo draugiškus mūšius ir smagiai praleido laiką iki pat finalo pabaigos.


Tą dieną visi išėjome iš Rikio išvargę, bet geros nuotaikos. Taip pat buvo palaikyta šauni turnyrų tradicija - turnyrui pasibaigus ir Rikiui užsidarius dieną pabaigti šnekutyje prie gardžių cepelinų bei giros!

Kitas Impressment vyks tik 2019'ais metais, nes mano nuomone, tokioje šalyje kaip Lietuva, daryti tokio tipo renginius kas metus nelabai apsimoka, o retumas turėtų pridėti ir šiek tiek prestižo. Ne kiekvienas gali pasigirti, kad dalyvavo Impressment'e ir tikiuosi, šis projektas tik stiprės.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą