2015 m. gegužės 15 d., penktadienis

Karo Mokykla: Boss Fight

Karo Mokykla tai neoficialus Impressment 2015 pratęsimas, kurio metu toliau mokau naujokus žaisti WM/H, tik kuo toliau tuo sudėtingesnių dalykų.

Kol kas daugiausia laiko praleidau su Dominykų (jis buvo vienas iš žaidėjų iš kuriu ėmiau interviu per Final Exam). Sužaidėme jau tris 25 taškų žaidimus ir paaiškėjo, jog jis labai intuityviai valdo būrius bei solo, kurie atsirado išėjus iš Battlebox formato. Dvi kovas sugebėjau pralaimėti prieš Domą, abu kartus mano Karmagis pasigavo kulką tarp akių iš jo Kaelyssos. Trečioje kovoje pažadėjau jam kažką panašaus į kovą prieš žaidimo bosą.




Šiai kovai nuvaliau dulkes nuo milžino ličiaus Terminus'o. Gaminant armiją su juo principas yra paprastas - svarbiausia dengti Karmagį, visi kiti kariai yra mėsa. Tuo tarpu Dominykas pasiėmė savo standartinę 25 taškų armiją į kurią įėjo Kaelyssa, Mage Hunter'iai, Riflemen'ai ir Sentinel'iai. Lengvieji Mirmidonai ir Mantikoras buvo iškeisti į galingąjį Feinksą.

Kukli Dominyko armija
Terminus'as ir jo eikvojamos masės
Pirmas ėjimas gana įprastas kaip visuose WM/H mačuose - visi pajuda į priekį, susiburia reikalingus upkeep burtus. Vienintelis skirtumas buvo tai, jog aš išdęgusiomis akimis roviau pirmyn, tuo tarpu Dominykas baikščiai pajudėjo pirmyn, aiškiai bijodamas mano pirmo puolimo.


Nemirėlių banga juda į kaimelio centrą
Elfai ruošiasi sutikti priešą
Antras ėjimas buvo dar vienas abiejų žaidėjų pozicinis judėjimas. Šį kartą Dominykas pajudėjęs į patogią rikiuotę su Kaelyssa paleido savo vienkartinę super galią Feat'ą ir taip neleido man šaudyti į jo armiją per toliau nei 5 colius ir uždraudė puolimus į artimą kovą. Man teko apgalvoti įmanomą riziką ir pajudėti su Terminusu pirmyn, bei nupūsti kelis Sentinel'ius su mano Karmagio ugnies spjūviu, kuris ignoravo sukeltas keblias aplinkybes. Po tokio drąsaus ėjimo reikėjo apsupti Cryx'ų vadą mėsa.


Terminus'as pasitiki savo šarvais, bet kūnų skydas ne prošal
Trečiu ėjimu Dominyko elfai puolė milžinišką ličių ir pasiruošė jį nudobti. Pilnai fokusu užkrautas Feniksas buvo pirmasis puolėjas. Su mechaniko pagalba, jo kardas buvo įspūdingos 19'os jėgos, bet dėl geros Terminuso gynybos ir šarvų jam pavyko įkirsti vos keletą taškų žalos. Sekantys puolė Sentinel'ai ir nugalėję baimę pradėjo vanoti ličiui per veidą. Šį kartą kauliukai krito geriau ir vienas kardininkas sugebėjo įkalti 9 taškus žalos ir taip sunkiai sužeidžiamam Karmagiui. Po šio puolimo Terminusas liko vos 5 gyvybės taškai.

Kova, ar moshpit'as metalo koncerte?
Kai Karmagis dalinasi dydžiu su sunkiuoju Mirmidonu
Per plauką išgyvenęs tokią ataką turėjau atsakyti kažkuo dar skausmingesniu, kokia kitaip būtų kova su bosu? Pradėjau kovą aktyvuodamas savo Terminus'ą ir panaudodamas jo Feat'ą. Dabar jei per 12 colių nuo Karmagio mirs gyvi priešo modeliai, Cryx'ų vadas gaus sielas kurios jam pridės šarvų, o kitu ėjimu taps fokusu.

Smūgis Terminus'o milžinišku kardu per Feniksą išjungia jo šydus ir palieka apnuogintą zombių puolimui. Keli metaliniais kumščiais apsiginklavę nemirėliai gerokai aptalžo Feniksą bei užmuša šiek tiek Sentinel'ių. Nuodingus skysčius savyje besinešiojantys zombigalviai aukodamiesi aptaško bei ištirpdo toliau stovinčius šaulius. Truputis deginančio skysčio iš šios atakos taip pat pribaigia sunkųjį Mirmidoną. Kairysis flangas užbaigia kardininkų būrį.

Elfų gretoms stipriai sumažėjus Kaelyssa traukiasi atgal į mišką
Dominykui teliko Mage Hunter'iai, du drąsūs šauliai ir jo Karmagė Kaelyssa, Šioje vietoje jis suprato savo didžiąją klaidą jog per ilgai paliko ganėtinai vertingą būrį per toli nuo veiksmo tikėdamasis, jog aš ten siūsiu savo kairįjį flangą. Jam telieka trauktis, ir su likusiais kariais apšaudyti ką gali. Mano sunkusis jack'as apie kurį net nebuvo verta nieko sakyti gauna šiek tiek žalos, bei miršta keli zombiai.

Ne pats mieliausias vaizdas priešakyje
Mano ėjimo pradžia ir aš iškeičiu visas sielas į fokusą. Jei galvojote, jog Karmagiai turintys 8 fokuso jaučiasi turtingi, kaip manote kaip aš jaučiausi šį ėjimą turėdamas 16? Atsakymas - tikrai labai patogiai. Leidau sau pasilepinti ir užpildyti savo jack'ą Harrower'į fokusu bei gerai apspjauti Kaelyssa su Terminus'o ugnies pliūpsniu. Tuo tarpu  Harrower'is užpuolė jo skriaudėju ir užmušė kelis elfus. Kadangi Kaelyssa yra sukta mergiotė ir gali nusivogti nuo manęs fokusą ir taip kapoti mane iki kol užmuš  (nepamirškime, mano Karmagiui liko tik 5'ios gyvybės), nusprendžiau toliau apkamšyti Terminus'ą pėstininkais ir taip trukdyti Kaelyssai prisiartinti prie jo.

Kaip tikra hip-hopo žvaigždė, tik fokusas vietoj pinigų
Piktas krabas
Jei veikia taktika - kodėl gi nepakartojus?
Dominykui nebelieka daug pasirinkimų. Jis bando su Kaelyssa prasiskinti kelią pro Cryx'ų pėstininkus, bet šį kartą zombiai pasijautė esą tvirti ir tik pargriūdavo pagulėti anot mirę. Tuo tarpu Mage Hunter'iai keršijo Harrower'iui už prarastus būrio narius ir iš sunkiojo jack'o palieka tik krūvą metalo laužo.

Niekada nenuvertink elfo
Mano ėjimu telieka vienas dalykas - atskristi į Kaelyss'os miškeli pasisvečiuoti su Terminus'u.

"Kaelyssa, kaip gyvenimėlis? Aš kavos ir sausainių atnešiau!"
Po vieno gerai užsimoto smūgio Kaelyssa tikriausiai krito į du skirtingus krūmus. Kaip tikras bosas, Terminus'as neatleidžia už padarytas klaidas. Boss fight finished.

Tie žali žaibukai rodo kurie zombiai tingėjo mirti
Baisūs dalykai vyksta miškuose
Po šios kovos Dominykas pajautė norą išbandyti naują armijos kompoziciją ar net kitokį Karmagį ir aš tuo džiaugiuosi. Pats laikas praplėsti akiratį ir ką žinai, gal su kitaip komplektuota armija jam pavyks užmušti ir bosą?

1 komentaras: