2015 m. liepos 29 d., trečiadienis

Karo Mokykla: Game Night

Kadangi mūsų naujokas Paulius jau susirinko armija ir draugams atėjo laisvesnės dienos, sugalvojome pasidaryti sau turiningą Antradienio dieną su žaisliniais kareivėliais.

Broliai šaunuoliai ruošiasi karui.

Cryx vs. Cygnar
Danis vs. Paulius

Pirmąją kovą su tikra armija Pauliui deja teko žaisti prieš mane ir mano nemirėlius. Į kovą pasiėmiau savo numylėtąjį ličių Asphyxijų pirmajį ir įprastą chebrą Bane'ų, sirenų, skarlokų ir viena Malice su harpūna pritraukti kokį skanų Cygnar'o jack'ą. Paulius žaidė su standartine all-in-one Cygnar'o dėže, bet pakeitė Keršytoją į Centurion'ą.

Armijos pasiruošusios susidūrimui.
Pirmas Pauliaus ėjimas prasidėjo ganėtinai įprastai, visi juda į priekį ir ruošia reikiamas pozicijas, bet vienas rizikingas judėsiukas palinksmina žaidimo pradžią. Siege'as bandydamas sukurti sunkiai praeinamą zoną su burtu Rift netyčia nukepa du savo Audros Sargus (Stormguards). Kartu pasijuokiame ir mano pirmasis ėjimas prasideda.

Vargšas Audros Sargų būrio iškąstas kampas.
Mano pirmasis ėjimas taip pat standartinis, užmetamas burtas stiprinantis artimos kovos pajėgumą ant Cankerworm ir kirminukas pajuda toli į kovos lauką, tikėdamasis gauti papildomo judėjimo nuo trauko su savo Karmagiu Asphyium. Deja, lengvasis jack'as nušliaužė per toli ir jam teko stovėti kaip ant lėkštutės prieš Pauliaus armiją. Tuo metu, Audros Sargai toliau kenčia, nes ant jų užmetu skausmingą burtą kuris iškanda dar vieną gerą gabalą būrio.

Šiek tiek priešo teritorijoje, šiek tiek rezervuose.
Antrasis Pauliaus ėjimas ir jis pradeda daryti žalą. Likusieji Audros Sargai užpuola ir gerai aplamdo mano lengvąjį antenos (Arc Node) nešiotoją. Tuo tarpu Ginklų Magai atstūmė kirminą toliau nuo savo fronto. Centurion'as atsistoja į gynybinę poziciją ir pasiruošia stabdyti Bane'ų jūrą. Cygnaro Karmagis iššauna raketą ir aplamdęs kirminą taip pat nukepa Gorman'ą.

Priešai išstumti iš Cygnar'o stalo pusės.
Per savo ėjimo pradžią pamačiau vieną įdomų dalyką. Pauliaus Karmagis stovėjo ne visiškai gerai pasislėpęs už Centurion'o. Panašu, kad mano Malice ir jo harpūna pravers.

"Ku-kų!"
Po gerai pastiprinto harpūnos šūvio Siege'as buvo pritrauktas prie mano sunkiojo jack'o. Pamatęs šviežią mėsą, kirminas prišliaužė taip pat ir pradėjo kandžioti bei draskyti Pauliaus Karmagį. Paskutinį smūgi padarė vienišas Bane'as ir tuo mūsų kova pasibaigė.

Pirmas žaidimas, išmokstama rimta klaida.

Retribution vs. Minions
Dominykas vs.Lukas

Kadangi pats lošiau kai Domas ir Lukas kapojosi, tik karts nuo karto pažiūrėdavau kas ten vyksta, dėl to aprašysiu tik highlight'us.

Kiaulės ir elfai susikerta.
Antrame ėjime veikė Kaelyss'os (Domo Karmagė) Feat'as, dėl to Luko kiaulėms buvo sunku pulti elfus. Atrodė situacija sudėtinga, bet Lukas sugalvojo planą chuliganą ir paskelbė savo burtą Judrumas (Mobility) ir rovė savo Kelio Šerną (Road Hog) pramindžioti pro mišką iki Kaelyssos.

"Laba diena, užsisakėte šernienos?"
Po agresyvaus žvėries puolimo, Domo Karmagė labai sužeista gulėjo ant nugaros. Deja, Luko agresija čia ir pasibaigė. Keli Ginklų Kuilių (Gun Boar) šūviai daug žalos nepadarė.

Kelio Šernas ilgai negyveno.
Sekančiu ėjimu Domui reikėjo sutelkti abiejų sunkiųjų mirmidonų norint susitvarkyti su didele pikta kiaule. Bet, po Kelio Šerno į Mantikoro nugarą įlėkė Karo Šernas (Warhog) ir mikliai išrinko jį į metalo laužą.

Kadangi Dominykui reikėjo išeiti, jis nusprendė baigti žaidimą su Kaelyssa. Prisiartinusi prie Pjaustytojo (Carver) ji pradėjo dvikovą. Deja, jai pritrūko jėgų jį užmušti ir Karmagė pasikvietė šiek tiek pagalbos iš savo pėstininkų. Sargybiniai (Sentinels) puolė Luko Karmagį, bet miklus šernažmogis išsisuko nuo atakų. 

Pjaustytojas greitai pabaigė žaidimą kai išaušo Luko ėjimas.

Stiprus tas Pjaustytojas.
Jokio pykčio.

Cygnar vs. Minions
Paulius vs. Lukas

Pirmi du žaidimai praėjo ganėtinai greitai, bet trečiasis buvo tikrai smagiausias Antradienio mačas.Ta pati Pauliaus armija susitiko su ta pačia Luko armija. Išsidėstymas žinoma buvo standartinis.

Judam į priekį.
Paulius pradėjo pirmas, ir sukūrė gynybinę liniją palei tvorą ir pasodino savo Ginklų Magus į apkasus. Tuo metu, jau pasimokę iš praeitos kovos, Audros Sargai šį kartą judėjo pro kairįjį Siege'o flangą.

Lukas apmąsto susiklosčiusią situaciją.
Luko ėjimas nebuvo labai suktas. Judrumas ir BDTH (Batten Down the Hatches) ir kiaulės rieda pirmyn. Kelio Šernas į miškelį, Skerdikai (Slaughterhousers) už tvoros ir visa likusi armija laiko frontą centre.

Frontai prie susidūrimo ribos.
Pauliaus antrasis ėjimas ir jis pradeda skabyti Luko kiaules. Ginklų magai nušluoja Skerdikus nuo stalo iš savo apkasų, tuo metu Siege'as ir Gynėjas (Defender) apšaudo kiaulių frontą. Centurion'as atsistojęs prieš atjudančia bangą pasiruošė ginti gynybinę liniją. 24'ių šarvų sunkusis jack'as buvo pasirengęs atlaikyti aršų puolimą.

Reikalai ne patys geriausi kiaulėms.
Tokiu metu Lukui pradėjo mažėti įmanomų strategijų. Pauliaus gynybinė linija stipri ir nežinia ar jis gali optimaliai keistis būriais su Cygnar'o žaidėju. Bet atsirado viena vilties properša. Priešininko Karmagis, nors ir stovintis už sienos, buvo visai atsidengęs Banditų (Brigands) ugniai. Planas buvo aiškus.

Pradedama misija "nunešti Siege'ą iš vaizdo".
Kadangi Banditams vadovavo Pjaustytojas, jie galėjo kombinuoti savo šūvius. Visi jie pasiruošė daryti viena galingą ataką. Nors ir Siege'as buvo už tvoros ir turėjo įspudingą 18'ą gynybą ir 18'us šarvus, Banditams pataikymui reikėjo išmesti tik 4 dviem kauliukais, o jų atakos galia buvo 21. Bet kokiam Karmagiui tai ganėtinai pavojinga ataką (o kai kuriems ir mirtina).

Ir Lukas išmetė 3. Deja tokia riebi ataka nepataikė, tokia tikriausiai buvo lemtis. Toliau jis apšaudė Karmagį su Ginklų Kuiliais ir padarė nemažai žalos. Tuo tarpu Kelio Šernas įsiveržė į Audros Sargų gretas ir gerai nutaikytu kampu apliejo ugnimi ne tik vieną iš pėstininkų bet ir Gynėją ir patį Siege'ą. Jei Banditai būtų pataikę, tikriausiai čia ir būtų pasibaigęs žaidimas.

Po daug šūvių nusėsta dūmai.
Paulius pajutęs kaip padai svylą, suprato, jog reikia kirsti stiprų antausį atgal. Cygnar'o Karmagis panaudoja savo Feat ir prasideda skylių darymas Luko armijoje. Ginklų Kuiliai lieka vos gyvi nuo pačio Siege'o raketų lietaus, Centurion'as gerokai aplamdo Karo Šerną, o Audros Sargai įkerta viena gera kombinuotą ataką Kelio Šernui į nugarą. Ginklų Magai nukepa kelis Banditus kartu su Gyneju, kuris toliau dega.

Kiaulėms darosi riesta.
Pro praeito ėjimo Lukas matė aiškų taikinį. Pjaustytojas paskelbė savo Feat'ą ir pagydo savo žvėris iki funkcionuojamos būklės. Karo Šernas, nors ir stipriai sužeistas, gerai aplamdo Centurion'ą ir atjungia jo kortekso sistemą. Ginklų Kuiliai nepametė Siege'o iš akių toliau kuo galėdami stipriau šaudo į Cygnar'o armijos vadą, bet jiems nepavyksta jo užmušti.

"Eyes on the prize"
 Kelio Šernas naudodamasis savo Šturmo (Assault) savybe bando nupūsti Jaunajį Karmagį (Journeyman Warcaster) ir taip atjungti Gynėją, bet nepavyksta. Situacija sudėtinga, bet Lukas vis dar žaidime.

Pjaustytojas taip lengvai nepasiduoda.
Pauliui mažai kas lieka, tikrąja to žodžio prasme. Po kelių šūvių ir smūgių su Centurion'u ir Gynėju nebelieka abiejų Ginklų Kuilių. Audros Sargai vėl stipriai daužo Kelio Šerną, bet kažkodėl jis nenori užsilenkti. Ginklų Magai pabando nušauti Pjaustytoja, bet jis, būdamas tikrai šaunus kiauliažmogis, atlaiko šūvius ir laukia savo atsako. Gynėjas toliau dega.

Parduotuvėje toliau mažėja kiaulienos.
Žmonės pasakytų tokia situacija sunki ir reikia daug ką apgalvoti, bet Lukui viskas tik paprasčiau, kai kontroliuoti lieka tik Pjaustytoja ir niekam kitam jo Įniršio (Fury) resurso nereikia. Jis drąsiai įsibrauna tarp Centurion'o ir Ginklų Magų ir suardo sunkiajam jack'ui ranką kurioje jis nešiojosi ietį. Banditai taip pat prisideda prie savo lyderio ir puola Ginklų Magus. Kelio Šernas vėl pabando savo triuką su liepsnosvaidžiu ir šį kartą sudegina Jaunajį Karmagį, taip atjungdamas vis dar degantį Gynėją.

Paulius nesitikėjo, jog sunkiausia bus, kai Lukas nebeturės armijos.
Staiga, Paulius pajuto, jog svarstyklės pradeda lygintis, nors ir pas Luką liko tik 4 modeliai ant stalo. Centurion'as suluošintas, Gynėjas atsijungęs ir toli, Audros Sargai VIS DAR užsiėmę kova su Kelio Šernu ir Ginklų Magai tuoj bus paskersti Pjaustytojo ir jo dviejų elitinių Banditų. Laikas drastiškiems ir suktiems reikalams.

Visų pirma, Audros Sargai susitvarko su paskutiniu Luko monstru. Sekantis judesys - užmušti Pjaustytoją. Centurion'as užvožia kiaulių vadui iš skydo, bet vėlgi, vos jį sužeidžia. Tada Siege'as sumasto planą chuliganą. Pasinaudodamas savo Jėgos Kūjo (Force Hammer) burtu, jis nustumia viena iš Ginklų Magų tiesiai į Pjaustytoją ir taip jį paguldo ant žemės (žinoma, Ginklo Magas išsitaško gabalais po susidūrimo su kiauliažmogiu). Po to Cygnar'o majoras iššauna raketą į gulintį priešų vadą, bet to nepakanka jam pribaigti. Saugumo dėliai, Ginklanešys (Squire) atsistoja priešais savo vadą. Gynėjas toliau dega.

Kas belieka Lukui? Pabaigti žaidimą, žinoma.

Pjaustytojas pasipjausto ir pilnai užsipildo Įinršiu. Paėjęs truputį, bet dar neišeidamas iš kovos su vos pastovinčiu Centurion'u iš vaizdo nuneša Ginklanešį ir sukaupęs visas savo jėgas Siege'ui po kojomis atidaro Properšą (Rift). Cygnar'o Karmagis nugarma į bedugnę.

"Don't let your dreams be dreams, just do it!"

Nors ir abi kovas pralaimėjo, Pauliui šis Antradienis buvo labai vertingas. Pagaliau jis pamatė, ką reiškia tikras Warmachine žaidimas ir ką reiškia žaisti su nuosava armija. Ypač paskutinis mačas jį išmokė, kokia nenuspėjama gali būti kovos pabaiga iki pat žaidimo galo.

Tikėkimės nuo šiol bus matyti daugiau tokių karo ataskaitų ir viliuosi, kad jums patiko šitas "jumbo pack" kaip kompensacija už neaktyvų praeitą mėnesį :)

Gynėjas toliau dega.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą