2016 m. liepos 11 d., pirmadienis

MKIII, arba "Kaip Danis turės viską išmokti iš naujo"

Pabaigiau kolegiją, pabuvau feste ir spėkit ką? Pats laikas šokti snukiu priekin į naują WM/H leidimą. Žinoma teko palaukti šiek tiek kol naujienos atkeliaus iš tiekėjų Vokiečių, bet tuo tarpu buvo galima skaityti nemokamai išleistas taisykles ir skaityti savo frakcijų forumus. Vėlesnioji idėja pasirodė ganėtinai klaidinga, nes žmonės Kriksų bendruomenėje buvo pasiruošę daryti viešas savižudybes dėl to kaip buvo pakeista numirėlių orda. Vis dėl to, tai šiek tiek demotyvavo.


Bet pagaliau atkeliavo Liepos aštunta ir aš pagaliau gavau ne tik visas atnaujintas Kriksų ir Atpildo kortas, bet ir naująjį Kriksų starter'į, kuriame buvo ir naujoji Karmagė - Agatia. Deja, naujo starter'io plastikas pasirodo yra ganėtina siaubingas ir supratau, kaip jie sugebėjo prikišti tiek daug visko į šias dėžes už tokią kainą. Be klijų aktyvatoriaus negalėjau normaliai nieko suklijuoti. Po geros valandos naujoji kovos grupė buvo paruošta kovai, teliko rasti oponentą.

Su Vytu sumasčiau padaryti "Old vs. New" tipo kovą. Sukomplektavau senojo Kriksų starter'io kompoziciją savo kolegai ir susiruošėme žaisti pirmąjį MKIII žaidimą ant dėžutėje įtraukto žemėlapio, kurio dydis prilygo tik ketvirčiui įprastų stalų. Tokiai kovai šio kovos lauko pakako.

Jausmas šiek tiek nostalgiškas.
Keista, kai nebėra metalo laužo žymėjimo žaidime. Kadaise čia buvo Višta.
Kadaise už mano Žudiko (Slayer) buvo Vyto Žudikas.
Viskas ėjosi gerai iki kol Višta neperkando Agatijos per pus.
Nors kova pralaimėta, buvo vis tiek smagu ir naujos taisyklės labai nesiskiria nuo senųjų, tiesiog viskas einasi sklandžiau. Agatia taip pat ganėtinai įdomi, Su naujomis taisyklėmis ir manevringumu kurį ji atsineša su savo burtų pasirinkimu, manau ją dėsiu ant kovos lauko dar ne kartą.

Tą naktį praleidau studijuodamas kortas ir jausdamas kylantį norą rimtai kovai.

Šeštadienį, deja, tikros kovos nesuradau. Tačiau laiko nešvaisčiau ir suklijavau vieną piktų elfų galvažudžių būrį kuris pas mane gulėjo jau kelis mėnesius.

Jungčių trapumas buvo nerealus.
Bet po kelių valandų, per klijavus kelis modelius iš naujo, baigiau.
Armijos kompozicija, kurią norėčiau greitu laiku išbandyti.
Sekmadienį pagaliau išaušo pirmos normalios kovos diena. Su Vytu susitariau susikauni su jo miškų tykotojais. Kriksai į trasą leido seną numylėtą ličių - Venetraksą.

Circle vs. Cryx

Venetrakso asmeninė palyda susidarė iš dviejų Žudikų (Slayers) ir jack'o su asmenybe Erebuso (Erebus). Taip karmagį lydejo triju ličių burys Glėbsiančio Šešėlio Kombinatas (Withershadow Combine), kuris šioje taisyklių laidoje užėmė visišką pagalbinę rolę. Tai pat būrys protu kontroliuojamų vergų (Mind Slaver & Drudges) ir kelios Sirenos (Warwitch Siren) užpildė 35ių taškų armiją.

Vyto armijai vadovavo Kromakas (Kromac) - varlokas sugebantis keisti savo formą iš žmogiškos į žvėrišką. Taip pat jis su savimi vedėsi dvigalvį vilką Argusą (Argus), milžinišką bekintantį laukinį vilką (Feral Warpwolf) ir sunkųjį gynybinį konstruktą (Wold Guardian). Armija užpildė būrys pėstininkų (Wolves of Orboros) ir keli druidai (Blacklad Wayfarer) suteikiantys magiškos atakos šiai kompozicijai.

Kovos linijos buvo nubrėžtos ir armijos išsirikiavo.

Klasikinė kova tarp Kriksų ir Orboroso Žiedo.
Venetraksas pasiruošęs išbandyti savo naujuosius sugebėjimus.
Kromakas ir jo chebra taip pat pasiruošę susidūrimui.
Nors ir taisyklių leidimas naujas, pirmi ėjimai vis dar WM/H klasika - visi bėga arba keri burtus kuriuos reikės išlaikyti likusio žaidimo eigoje. Kadangi nėra apie ką daug kalbėti šiuo metu, pasinaudosiu proga ir užpildysiu šio įrašo turinį naujų Venetrakso ir jo jack'ų galių aprašymu.

Venetrakso kovos technika šiek tiek pakito. Seniau jis judėjo kaip tankas ir valgydavo pakeliui pasitaikiusius priešininko žvėris. Dabar jis prarado sugebėjimą tankuoti kaip seniau ir nebegali susisiurbti viso priešininko žvėrių įniršio kai juos užmuša. Vietoj to jis gavo kai ką kitko.

Tikriausiai svarbiausias naujas sugebėjimas yra Atsakomasis Puolimas (Countercharge), kuris Venetrakso kontroliuojamiems jack'ams leidžia pulti priešus kai jie prisiartina per 6" ar arčiau nuo ličiaus jack'o.

Taip pat karmagis gavo naujų burtų. Vienas iš jų - Galutinis Greitis (Terminal Velocity). Su šio burto pagalba Venetrakso konstruktai tampa greitesni ir taiklesni besikaunant prieš gyvus priešininkus. Kaunantis prieš Ordas tai yra tobula.

Paskutinis dėmesio vertas keras buvo Mirtingumas (Mortality). Tai yra ganėtinai paprastas burtas kuris sumažina priešininko gynybines statistikas. Nors neatrodo labai įmantrus, šis sugebėjimas yra puikus įrankis norint efektyviai naikinti priešininką.

Visi juda šiek tiek konservatyviau, kadangi nuo šiol galima matuoti bet ką, kada tik nori.
Flangą ginantis Žudikas.
Antru Vyto ėjimu gavau gerą pamoką, jog nors ir gali viską matuoti bet kada, kada nori, tai neatleidžia nuo puolimo priėmimo tiesiai į būrį, kuris galvojo jog nėra puolimo atstume. Viską pakeitę gudriai panaudotas druido keras.

Miklieji Orboroso Vilkai užspaudžia mano flangą.
Visa likusi Žiedo armija kukliai pajudėjo pirmyn, taip pat besinaudojanti naujuoju matavimo leidimu. Ėjimas perduodamas man.

Gynybinė pozicija paimta.

Atėjo laikas išbandyti Venetrakso Galutinį Greitį. Užkrovus konstruktus fokusu, buvo laikas padaryti šiek tiek žalos priešams, tuo pačiu paspęsti suktus spąstus įmanomiems puolimams. Pirma reikėjo išlaisvinti vieną iš Žudikų dešiniajame flange. Po Kombinato pagalbos prakeikiant Orboroso Vilkus su Mirtingumu, pradėjau skerdynes. 

Dešinysis Žudikas pratrypė jį supančius pėstininkus ir užvožė druidui, kuris sudarė šią problematišką situaciją. Kairiojo flanko Žudikas užsišoko ant velevnešio ir sudraskė jį į gabaliukus. Mano vergai taip pat aptalžė puolėjus ir liko vos keli stovintys Vyto kariai mano flange.

Erebusas atsistojo į gynybinę poziciją, tikėtinai užpulti priešą kuris bandytų skriausti centre stovintį Žudika. Tuo tarpu Sirena atsistojo už sienelės taip, kad jei Erebusas būtų puolamas, ji galėtų trenkti prabėgančiam priešininkui.

Priešų eilės pramuštos.
Žudikas priešams kaip ant lėkštutės. O gal tai spąstai?
Vyto ėjimu kas buvo tikėtasi, tas ir įvyko. Sunkusis konstruktas lėkė pulti mano jack'o, bet tada suveikė mano spąstai. Erebusas šoko tiesiai į konstruktą ir vienu taikliu smūgiu užšaldė žvėrį vietoje. Vyto monstras ne tik dabar nieko nebegalėjo padaryti, bet tuo pačiu blokavo kelią milžinui vilkui norinčiam prisiartinti prie Žudiko.

Neradęs kelio prie grobio, vilkas rado kitą auka - Erebusą. Prisiartinęs prie pragariško konstrukto žvėris užsimojo ir nepataikė pirmos atakos. Tą akimirką suveikė Erebuso specialioji savybė Poltergeistas - puolėjas buvo pastumtas d3 colių nuo jo. Kaip tikėtina, išmečiau šešis ir dėl to vilkas buvo nustumtas nuo mano mylimo jack'o tris colius. Dar vienas sunkusis žvėris neutralizuotas.

Lediniai Erebuso spastai.
"Atsiprašau, bet mums nieko nereikia iš jūsų, prašau išeiti."
Matydamas tokį cirką, Kromakas nusprendė pats susitvarkyti su šia nesąmone. Dar prieš viską pastiprinęs Argusa, varlokas įšoko tarp vilko, golemo ir Erebuso ir pradėjo jį išrinkinėti. Dėl Vyto ganėtinai liūdnų kauliukų rezultatų, Kromakas turėjo išnaudoti visą savo įnirši bei feat'ą, norint pribaigti Erebusą. Šaunuolis konstruktas krito padaręs neįtikėtinai daug.

Po visko, užturbintas Argusas šoko ant dešiniojo flango Žudiko ir iš jo nieko nepaliko. Piktas šuniukas!

Mano ėjimui prasidėjus, buvo aišku ką reikėjo daryti. Prikišęs paskutinį savo jack'a fokuso ir užkerėjęs Mirtingumą ant Kromako, kibau į darbą. Keli smūgiai iš Žudiko ir varlokas krito. Pergalė ličiaus gaujai.

Paskutinės žaidimo akimirkos.
Jei ne Kromako drąsa, nemanau, kad būčiau ilgiau buvęs žaidime.
Miško štabas.


Taigi, MKIII man kol kas visai patinka, ypač atsižvelgiant į tai, kaip pagerėjo jack'ų valdymas. Ir nors žaidžiau su Kriksų forumo karūnuotu kaip dabar geriausiu karmagiu, nemanau, kad kaip frakcija Kriksai tapo tokiu šlamštu, kaip daugelis žmonių gali sakyti diskusijose. 

Sekanti kova laukia tikriausiai prieš Batmą ir jo Trolius, taigi galėsiu pagaliau pamatyti, koks šlamštas yra Kriksai naujame leidime :')

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą